Återvinn gamla batterier!

För att spara på vår jord måste vi återvinna så mycket som möjligt. Att material kan återanvändas betyder att vi inte behöver göra nytt hela tiden, och det finns väldigt mycket som kan återvinnas. Allt från att panta flaskor och burkar till att lämna kartonger, plastförpackningar, glödlampor och annat på rätt ställe är viktigt.

Det finns dock en sak som många drar sig för, och det är att återvinna gamla batterier. Kanske tänker man inte på det. Gamla mobiltelefoner blir liggande i lådor istället för att hamna på återvinningen där mycket av batteriet faktiskt kan återvinnas. För att vi ska få upp ögonen startades en kampanj om detta där man lärde hundar att leta efter batterier. Med hundarnas fantastiska nos kan de känna många fler lukter än vi människor kan – allt från narkotika till cancer – så varför inte lära en hund att leta efter ett batteri?

Världens två första batterihundar finns alltså i Sverige och de heter Joy och Mr Big. Här kan du se när de letar batterier hos kändisar (Magdalena Graaf och Dogge Doggelito) för att påminna oss om att återvinna våra egna batterier!

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.