Att leva av det som naturen har att ge oss

Det som oftast får stå med hundhuvudet, när det kommer till direkt påverkan på vår miljö, är köttindustrin. Det är inte konstigt att det är så. Förutom att själva tillverkningen av köttet kostar mycket i form av utsläpp så är det också så att det brukar kunna innebära en vidrig djurhållning. Det brukar även innebära att det är långa och många transporter som påverkar vår miljö än mer. Med andra ord skulle en minskad konsumtion av kött vara en insats som positivt skulle påverka riktningen mot ett mer klimatsmart samhälle. Men vi är verkligen inte där än.

Något som vi skulle kunna göra istället är att försöka hitta det ”naturliga” sättet för oss människor att få kött, det absolut ekologiska sättet. Det handlar då alltså om att gå ut i skog och mark och hitta den fågel, den tjur eller den fisk som man råkar komma över. Det är sättet som människan gjort det på allra längst, det är naturligt för oss och normalt. Sättet vi fixar kött på idag är snarare ovanligt och det är det som har gjort att de problem som vi har idag har uppstått, med bland annat en alldeles för hög konsumtion av kött.

Men för att man ska kunna ha lycka i skogen så behöver man också ha de rätta kunskaperna. För att fälla vilt behöver man inte enbart ett vapen, man behöver jaktlicens. Det kan vara en dyr historia. Då brukar det kunna vara ett bättre alternativ att gå en flugfiskekurs. Genom en sådan kurs så har man möjlighet att fånga det mesta i fiskväg, fisk som dessutom är väldigt god och nyttig för dig och du gör det samtidigt på ett ekologiskt och ansvarsfullt sätt. Om du har dina vägar förbi Älvdalen så har du möjlighet att gå kurs där, där också fisket är alldeles underbart. Du kan hitta mer information om det på www.alvdalenfiske.com.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.