Gör om istället för nytt

Det verkar som att vi aldrig kan få nog av att renovera och ständigt uppdatera våra hem. Tyvärr är det här något som frestar på vårt jordklot eftersom vi inte sällan köper nytt redan innan det ”gamla” faktiskt har hunnit bli gammalt och utslitet. Men den goda nyheten är att det faktiskt går att göra förändringar som är snällare mot miljön. Här kommer några tips.

Ta vara på det du har
Att renovera och göra om behöver inte nödvändigtvis betyda att man slänger ut det gamla. Titta på det du har och fundera över hur du kan göra om det istället för att köpa nytt. Du kanske till exempel kan måla om dina köksluckor istället för att köpa nya. Det går också att handla möbler och prylar på second hand och göra om dem så att de får ett fräschare utseende. Det här alternativet är inte bara snällare mot vår planet utan gör också många gånger att du får ett mycket personligare hem än om du köper nya möbler och prylar som du kan hitta hos var och varannan granne. Två flugor i en smäll med andra ord!

mälarkök

Hitta en kompromiss
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vill du ändå köpa nytt så se till att du hittar en kompromiss där du använder dig av både begagnat och nytt. Du kan till exempel satsa på att bara byta ut vissa detaljer, som kanske nytt kakel över diskbänken, en ny blandare och nya handtag på köksluckorna. En annan idé är att du exempelvis köper måttanpassade luckor så att du slipper byta ut dina befintliga stommar. Specialtillverkade köksluckor hittar du bland annat på www.malarkok.se som har ett stort utbud och bra priser. Allt du kan göra för att spara och återanvända är bra, och kom ihåg att alltid satsa på hög kvalitet som håller länge.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.