Handla lokalt

Nu i veckan dök denna bild upp i nyhetsflödet på Facebook, likt många andra random bilder som gått viral av någon anledning. Detta var dock en jag fastnade lite extra för då den har ett bra budskap och vädjan. Så det var klart att jag också delade den med mina vänner.

För den som inte kan engelska eller som hellre läser översättningen så står detta på bilden: Här kommer ett förslag
Köp julklappar från små lokala butiker och egna företagare. Exempelvis någon i närheten som säljer på nätet, en hantverkare som gör sina egna smycken, den lokala floristen med sina häftiga skapelser, bagaren som gör hembakade kakor, bullar och choklad. Eller varför inte från killen som driver ett eget café eller en bar. Tänk efter vart du lägger dina pengar och försök undvika att låta dina pengar hamna i de stora multinationella företagen. Om alla skulle tänka så, så skulle fler människor i din närhet ha en bättre jul. Stöd riktiga människor. “Gilla” och dela den här bilden om du tycker att det här är ett genialiskt sätt att visa sitt stöd till samhället.

En riktigt bra idé tycker jag som efter att läst denna började gå igenom alla lokala handlar i min stad som jag kan tänka mig har de julklapparna jag är ute efter. Tyvärr finns inte allt det man letar efter hos de lokala resurserna, men då är det viktigt att man tänker en gång runt det man behöver och försöker därefter införskaffa det på det mest gynnsamma sätt som går. Kanske kan den lokala fotobutiken köpa in den kameran din dotter önskar men som de inte har i sortiment för tillfälle? Och varför inte leta kring egen-företagare i resten av Sverige?

Att stödja de små oavsett om du sitter vägg i vägg eller 70 mil bort har ingen större betydelse. Det finns många sätt och jag är säker att du kan hitta merparten av dina gåvor hos de som behöver dina pengar mest för att själva få en härlig jul.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.