Inredning – budget eller lyx

Hur vi väljer att inreda våra hem beror förstås på vilken stil och smak vi har, men hur mycket pengar vi är beredda att lägga på inredningen kan också vara en faktor.

Inredning kan kosta precis hur mycket som helst, eller hittas för en billig slant på loppis. Det ena behöver inte heller utesluta det andra, att blanda gammalt och nytt kan göra hemmet mer personligt.

Billigt
Den som inte vill lägga en stor slant på inredning kan hitta mycket på loppis eller second hand, men det behöver inte heller vara storleken på plånboken gör att man handlar begagnade möbler. Äldre möbler kan ha mycket utstrålning, och passa bra in för att bryta av i ett modernt hem.

Är man lite händig kan man även köpa begagnade möbler och renovera dem. Med lite ny färg kan de tråkiga köksstolarna ge ett helt annat intryck. Trasiga stolsdynor kan kläs om med nytt tyg, och plötsligt har man snygga och personliga möbler som inte kan hittas i ett möbelvaruhus.

Mellan
Större möbelvaruhus där möbler masstillverkas, som till exempel IKEA, kan ofta pressa priserna. Att man själv skruvar ihop möblerna sänker också priset.

Det finns mycket att välja på, och eftersom många av produkterna finns i olika material och färger, kan man anpassa efter vad som passar hemmet, och på så sätt göra det mer personligt.

Lyx
Vill man ha riktigt personliga möbler som är anpassade exakt efter hemmet och det man är ute efter, kan man vända sig till ett specialsnickeri. Möblerna är lite dyrare, men håller mycket god kvalitet, och är kanske det mest prisvärda alternativet eftersom man får precis det man vill ha.

Är man ute efter precis rätt material, färg och form kan det vara svårt att hitta en färdig möbel som passar alla kriterier. Då bör man kontakta ett snickeri som kan specialsnickra möbler.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.