Laga din ruta i tid

Stenskott är något som inträffar alltför ofta, och som ibland till och med ignoreras. En del verkar tro, att om stenskottet inte är i blickfånget, så är det ingen fara. Men det är ett riskabelt tänkande, som dessutom också kan leda till stora kostnader. För vad tror du är dyrast; helt byta ruta, eller att laga stenskottet? För det är de två valen man har, i princip. Om man låter stenskottet vara där, obehandlat, så är det inte en fråga om om utan om när stenskottet ska utvecklas till en spricka. Och då är det enda alternativet att helt byta ut glaset, till en kostnad som kommer att göra plånboken betydligt tunnare.

Stenskott värre på vintern

Detta gäller speciellt under vintern. Temperaturskillnaderna gör att stenskottet mycket lättare utvecklas till en spricka. Men det betyder självklart inte att det är “fritt fram” under sommaren. Även då kommer stenskottet förr eller senare att utvecklas till en spricka. Så, så fort som det händer, bör man ta sin bil till en bilverkstad, för att få den reparerad. Även om bilen är försäkrad, så är självrisken mycket lägre för att reparera ett stenskott; bara ett par hundralappar, jämfört med tusenlappar för att reparera en spricka (vilket ofta innebär att rutan måste bytas ut).

Så stenskott är inte bara en skönhetsfläck; det är något som kan utvecklas till ett betydligt större (och dyrare) problem. Men en bra verkstad kan enkelt reparera det. Det gäller bara att vara ute i god tid. Tyvärr har ju människan ovanan att skjuta upp till morgondagen vad hon borde göra idag. Och sådant kommer det alltid surt efter. Om din vindruta har drabbats av stenskott, vänta inte utan agera nu, så kan du förhindra att det blir värre än nödvändigt. För det är väl inte så att du vill betala mer än du behöver?

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.