Mina favoritfoder

Att välja foder till sin hund kan vara som att ge sig in i en hel djungel av olika tillverkare, smaker och varianter. Det allra viktigaste när det gäller hundfoder är att hunden mår bra av det. Är hunden dålig i magen eller vägrar äta, spelar det ingen roll om fodret har fått toppbetyg. En annan tumregel är att ju färre ingredienser ett foder har, desto bättre är det. Långa innehållsförteckningar med en massa utfyllnadsingredienser som inte har någon riktig funktion bör man undvika.

Eftersom våra fyrfota vänner i grunden är köttätare. är det även bra att se till att fodret innehåller mycket kött. Första ingrediensen bör vara någon form av kött, och helst inte bara köttbiprodukter. Är första ingrediensen spannmål håller fodret förmodligen inte speciellt hög kvalitet.

Som sagt – en djungel, men mår hunden bättre på ett budgetfoder får man väga för- och nackdelar och se till vad individen behöver. Efter att ha provat många olika, kommer här några tips på tre favoriter.

Färskfoder
Färskfryst foder är det naturligaste för hunden, eftersom det innehåller rått kött som förvaras fryst. Vom og Hundemat är ett bra färskfoder som inte innehåller något spannmål. De har även en sort med ris i, som kan passa hundar som har lätt att gå upp i vikt. En nackdel med färskfoder är att det kräver en del plats i frysen, om man inte vill handla ofta.

Våtfoder
Bozitas konserver är ett bra val för den som vill ge burkmat. Det är smidigare än färskfoder eftersom man slipper tänka på att tina upp maten, och oöppnade burkar kan förvaras i rumstemperatur.

Torrfoder
Det finns mängder av torrfoder, och de flesta håller låg kvalitet. Sam’s Field är ett bra torrfoder, med inget eller lågt innehåll av spannmål. Det verkar även ha en väldigt tilltalande smak. För att torrfoder ska hålla sig fräscht är det viktigt att försluta påsen ordentligt, till exempel med en stor klämma.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.