Renovera ditt kök

Det finns ett flertal olika sätt att renovera sitt kök på. Att byta ut stomme och helrenovera är sällan nödvändigt, utan det finns ett antal andra saker du kan göra. Hur mycket som krävs beror självklart på vad målet är, och kökets befintliga skick. Men det behöver inte bli en så stor kostnad, och det är också möjligt att göra det i etapper; allt behöver ju inte ske med en gång. Det kanske inte sparar några pengar i praktiken, men det känns ofta enklare att betala ett antal mindre summor utspritt över ett år, än att betala väldigt mycket en månad.

En enkel sak är att byta ut köksbord, stolar och annat möblemang. Detta kanske inte strikt sett är renovering, men i praktiken får det samma effekt. Om köket också används som matsal, så är det ju ett plus om köksstolarna är bekväma, och dessutom fina. Samma med bordet. Men om vi talar om renovering, så är bänkskivor något som ofta behöver bytas ut. I teorin ska man ju hålla dessa rena och fina, men i praktiken blir det ofta nedslitna och smutsiga oroväckande snabbt.

Tillsammans med bänkskivor så har vi ju också köksluckorna. Nya köksluckor gör stor skillnad för ett kök, och behöver inte bli så dyrt. Man ringer till exempel Mälarkök och ber dem göra ett gratis hembesök, och när man kommit fram till lite olika alternativ, så ber man om en offert. Priset beror sedan på hur pass exklusiva köksluckor man vill ha, men kvalitén överlag är idag så hög att även de billigaste köksluckorna håller hög klass.

Ytterligare saker man kan göra är att byta ut vitvaror; eller i alla fall de vitvaror som man inte tycker håller måttet. Många kök har gamla spisar, som även om de fungerar, inte riktigt kan mäta sig med nyare märken. Och spisen är ju något av det viktigaste i köket. Dess huvudsakliga syfte är ju, trots allt, att vara en plats där man lagar mat.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.