Satsa på ekologisk hudvård

Allt fler ekologiska varor dyker upp, och det är inte bara matvaror det handlar om. Visste du till exempel att det finns ekologisk hudvård? Det är i och för sig inget som har kommit precis nu, utan det har funnits ett tag, men som med alla andra ekologiska produkter så tar det ett tag innan försäljningen riktigt tar fart. Förändring tar tid, och om man jämför exempelvis försäljningen av ekologiska bananer nu mot när ekologiska bananer var hyfsat nytt så har det skett en enorm ökning. Samma sak gäller flera andra ekologiska produkter.

En bra sida för ekologisk hudvård och makeup

Ekologisk hudvård har väl inte riktigt tagit klivet in på marknaden ordentligt än, men intresset ökar och allt fler gör medvetna val. Samtidigt ökar också utbudet. På sidan Fina Mig (www.finamig.se) hittar man ett stort utbud av ekologisk hudvård och makeup av flera olika märken, bland annat Maria Åkerberg som är ett svenskt märke som har blivit väldigt populärt. Fina Mig har över 600 produkter i sitt ekologiska sortiment, med allt från ansiktsvård och kroppsvård till ekologiska teer. De många valmöjligheterna gör det lätt att hitta favoriter oavsett vilken hudtyp man har eller vilken prisnivå man vill lägga sig på.

Alla val gör skillnad

Att rakt av byta ut allt man handlar mot ekologiska alternativ är inte det lättaste, men man ska komma ihåg att alla små val gör skillnad. Även om man inte kan göra hela sminkväskan ekologisk på en gång så gör man miljön en tjänst bara genom att byta ut en eller två produkter. Man ska också tänka på att det är viktigt att använda det man har först, för slöseri och att vi slänger fullt användbara saker är också ett stort problem. En bra idé kan vara att byta till ekologisk i takt med att produkterna tar slut!

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.