Ta hand om de anställda

Den här bloggen handlar ju om hållbar utveckling, och även om det finns hur mycket som helst att skriva om ämnet så försöker vi också att blanda upp det med andra saker som på ett eller annat sätt kan förknippas med ordet hållbarhet. Det gör vi helt enkelt för att skapa ett intressant innehåll och få lite variation på bloggen.

Hållbara medarbetare
Hur har ni det på din arbetsplats? Känner du att ditt jobb är ett ställe där du har möjlighet att hålla uppe energin och trivas med livet, eller suger jobbet så mycket kraft ur dig att du måste använda fritiden åt att vila upp dig? Det är viktigt att man tar hand om de anställda på en arbetsplats, dels för deras egen skull förstås, men också för företagets skull. Glada, friska och motiverade anställda arbetar helt enkelt mycket mer effektivt, och det gynnar självklart företaget. Det blir med andra ord en dubbel vinst.

Att skapa en hållbarhet för människor handlar både om det fysiska och det mentala planet. Dels måste de uppmuntras att ta hand om sin kropp genom exempelvis friskvårdsbidrag, möjlighet att träna på arbetstid, gemensamma aktiviteter, höj- och sänkbara skrivbord och liknande. Men man måste också vårda knoppen, och det kan vara allt från kompetensutveckling till gemensam after work.

Det sociala är en viktig del för att öka trivseln på arbetet. Varför inte skämma bort de anställda med en trevlig firmafest? Det behöver inte alls vara ett jobbigt eller tidskrävande projekt att planera. Man kan till exempel ta hjälp av en eventbyrå som håller i planering, bokning och annat. Det finns ett flertal eventbyråer som erbjuder mängder av olika aktiviteter, bland annat Perfect Event som håller till i Stockholm.

Att satsa på sina anställda är att satsa på företaget, och det handlar inte bara om sådant som direkt är kopplat till själva arbetet utan även de där extra sakerna som ger lite guldkant. För ju bättre man trivs på jobbet, desto bättre jobbar man.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.