Ta till vara

Det är alltid trevligt att förnya sitt hem, om det är genom att tapetsera om eller bara lägga till en ny kudde i soffan har oftast ingen större betydelse, det känns alltid nytt, fräscht och roligt. Men att alltid handla det senaste som kommer ut på marknaden är inte ett måste, att handla på second hand-butiker är populärare än någonsin och det är här man kan göra sina riktiga fynd och sätta en personlig prägel på sitt hem.

Nästan alla städer har sina egna ta-till-vara-butiker, där finns allt mellan himmel och jord som gjort sitt i någons hem, men som väntar på att fylla någon annans liv med sin närvaro. Det är lätt att göra riktiga fynd och hitta något som är unikt för sitt slag. Ett modernt och kalt hem får snabbt ett ansiktslyft när ett gammalt härligt slitet sideboard i teak placeras in. Det finns mängder med prylar och det gäller att hålla ögonen öppna när man är på loppis eller i dessa second hand-butiker.

Men det är inte bara möbler som är populärt att köpa i andra hand. Att köpa begagnade kläder har blivit en ny trend, och ju unikare plagg du har desto mer inne är du. En fräck kappa från 70-talet kan bli vinterns grej, liksom dräktbyxorna i smaragdgrönt som passar perfekt en sommarkväll i ett par snygga stilettklackar. Man kan komma undan riktigt billigt med dessa kläder som allt som oftast håller hög kvalitet och finns i många kända märken, men även helt okända.

Att handla i andra hand är miljövänligt och skapar en hållbar utveckling i framtiden. Detta resulterar i att nyproduktionen minskar vilket spar på naturen. Sen är det även en speciell känsla att få bära upp någons använda kläder, att få föra med sig dem in i en ny tid, till nya platser och nya händelser. Låta klädesplagget få leva upp på nytt.

Så om du funderar på att köpa ett nytt soffbord, eller varför inte ett par nya jeans? Besök då en second hand- eller ta-till-vara-butik och se om du kanske kan göra något fynd där.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.