Vad står på julbordet?

Julen innebär mycket mat och godsaker, men hur ska vi kombinera det med att vara snälla mot miljön? En sak som är given är att välja ekologiska råvaror och ingredienser när det finns möjlighet. Man kan till exempel baka med ekodeg när det gäller pepparkakor, och man kan använda sig av ekologiskt vetemjöl i lussedegen. Självklart toppar man med ekologiska russin. Till julgodiset kan man använda sig av ekologisk choklad.

En annan viktig sak är att ta vara på det man har. Julmaten ska inte slängas i onödan. Blir det över kan man frysa in, och till exempel köttbullar, prinskorv och julskinka kan bli en god pytt om man steker på det. Man kan också göra smaskiga smörgåsar av överblivna rester, som man kan ta med sig ut i pulkabacken eller bara äta som god kvällsmat.

Tänk på att sända en extra tanke till naturen och djuren såhär i juletider. Handla ekologiskt och tänk smart. Det gör julbordet både godare och snällare!

pepparkaka

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.