Så vårdar du ditt löshår

Behandling av löshår

Att följa olika skötselråd för bra löshår är idag avgörande för hur länge ditt löshår kommer att hålla.

Löshåret kommer också se bättre ut ju mer du tar hand om det. I en artikel på hairextensionsguiden.se kan du läsa mer om hur du ska ta hand om ditt löshår på bästa sätt.

Tvätta löshår

Du kan tvätta ditt löshår som vanligt. Men för att behålla den bästa kvaliteten på både sitt eget hår, samt löshåret bör du endast tvätta detta cirka två gånger i veckan med bra produkter.

Föna löshår

Du kan låta ditt löshår torka själv, men många anser att det tar för lång tid. Bestämmer du dig då för att föna håret ska du dra ut så mycket vätska som möjligt med en handduk och sedan lägga i bra värmeskydd och olja i håret.

Styla löshår

Löshår ser aldrig fint ut som det är, du måste styla det för att kunna skapa en bra relation till ditt riktiga hår. De vanligaste metoderna när man ska styla sitt löshår är att locka, platta eller våffla, eller fläta in löshår. Att sätta upp håret kan vara svårt då fästena ofta kan synas.

Borsta löshår

Ett fint och äkta löshår behöver borstas ofta för att behålla sin naturliga och fina charm. Det är också viktigt att du har olika sorters löshårsborstar. Borsta alltid håret nerifrån och upp för att undvika tovor och skador.

Förvaring av löshår

När du inte använder ditt löshår är det viktigt att du förvarar detta på bästa sätt. Du bör använda dig av en smidig hårväska.

Kan man färga löshår?

Du kan färga löshår om det är av äkta hår. Men eftersom många löshår redan är kemiskt behandlade så rekommenderas det att köpa löshår av äkta hår som matchar din befintliga hårfärg.

Olika typer av löshår

Det finns olika typer av löshår och om du är osäker på vilken metod du ska välja så har du hittat helt rätt. Här går vi igenom några av de vanligaste metoderna för löshår såsom tejpextensions, löshår med clips, hairband och peruker.

Löshår med clips

Löshår med clips (kallas bland annat även clip in extensions och clip on) är en klassisk hårförlängning som man klickar i håret. Denna typ av löshår sätter du in i håret på morgonen och plockar ur på kvällen och du ska alltså inte duscha eller sova med det här löshåret. Detta kan vissa se som en nackdel eftersom det kan upplevas som jobbigt att behöva plocka ur löshåret varje dag, men fördelen är att det ger en naturlig look (under förutsättning att man sätter i löshåret noggrant, så inte clipsen syns).

Hairband

Så kallat hairband är en flexibel lösning för dig som inte vill ha ett permanent löshår, men inte vill behöva pilla i och ur clips på morgon och kväll. Hairband är löshår som sitter på en lina, som du sätter på huvudet likt en gloria. Fördelen med hairband är att du enkelt kan sätta på dig dessa och vara redo inom bara några minuter, samtidigt som resultatet ger dig ett riktigt drömsvall och ett bekvämt alternativ när det kommer till löshår.

Vad ska man undvika med löshår?

Försök undvika att slita, dra eller rycka i håret. Du bör också ta med dig att ju sämre du tar hand om löshåret, ju mer stryk tar ditt riktiga hår. Så ta hand om det och var hela tiden försiktig.

Finns det hårvårdsprodukter som ska undvikas för löshår?

Du bör satsa på att använda produkter av hög kvalitet och gärna ekologiska produkter då de inte innehåller massa konstiga ämnen och kemikalier. Alkoholbaserade produkter kan skada och torka ut håret väldigt snabbt. På hairextensionsguiden.se kan du läsa mer om olika sorters hårvårdsprodukter för löshår.