Glasa in värmen

Sommaren kommer och försvinner fortare än vi hinner blinka, och ibland är sommaren inte så mycket att ha heller: blåsig och regnig och inte mycket att hänga i julgranen. Att ta tillvara så mycket av soltiden som möjligt är viktigt, men det är svårt när man känner att man måste pälsa på sig med tonvis med kläder för att kunna vistas utomhus. Om vi inte får tillräckligt med solljus så kan det leda till nedstämdhet och bristsjukdomar, och det är viktigt att vi bygger upp ett ”lager” inför vintern så att säga. Men vad göra om solen förvisso skiner, men det ändå är kallt.

uterum

En lösning är att bygga sig ett uterum, ett rum som släpper in allt solljus men som ändå håller värmen när det är kallt, både på sommaren och hösten (och för all del även våren). Med ett uterum så kan du vistas i princip utomhus långt in på hösten och till och med vintern om den är mild nog. Vi har skrev för inte så länge sedan om att det är bättre att göra om än att göra nytt, och vad gäller uterum så kan man till exempel göra det genom att glasa in sin altan eller veranda och på så vis få sitt uterum.
Men för den som inte redan har en altan så går ju inte det, och då får man köpa ett uterum (gärna ett som kan användas som altan utan tak vid behov). Vi rekommenderar då Uterumsmästarna, och du kan se flera av deras fina uterum på denna sida. Ett uterum behöver inte vara så dyrt, och det extra solljus som man kan få i sig gör faktiskt stor skillnad. Har man ett uterum så är man bättre rustad att möta vintermörkret och klara sig med hälsan i behåll.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.