Så vårdar du ditt löshår

Det är inte bara sin omgivning man behöver värna om, för att själv må bra både mentalt och fysisk måste man ro om sig själv ibland också. Ett tips till den som vill piffa till sig själv är att testa löshår, ett riktigt lyft som är enkelt och roligt och som verkligen ger ett snyggt resultat. Löshår finns att köpa online i många olika utföranden, det gäller att hitta det som passar en bäst. Vill du ha löshår är det viktigt att man är noga med skötseln.

Att korrekt vårda sitt löshår är något som inte bara är en skönhetsfråga. Det handlar lika mycket om ekonomi. Livslängden på löshår varierar; vanligen mellan en och sex månader, beroende på vilken typ du har valt. Men ett säkert sätt att förkorta livslängden är att inte sköta det korrekt. Det finns då en hel del saker att tänka på. Givetvis varierar det en del beroende på vilken typ av hårförlängning du använder, men det finns ändå några generella råd som gäller de flesta varianter.

Färgning och blekning
Något som du bör undvika, då det sliter på håret. Om du använder löshår med människohår så har detta också vanligen redan blekts och färgat ett antal gånger. Är du missnöjd med färgen är det bättre att köpa nytt löshår i den nyans du önskar.

Styling
Syntethår kan oftast inte stylas med värmemetoder, vilket däremot äkta löshår kan, utan några problem.

Flätning
Detta är något som rekommenderas innan du ska till exempel träna eller sova, för att hålla ordning på håret. Flätor är över huvud taget något som är bra för löshår, så fläta håret så ofta som möjligt.

Borstning
Låt inte håret tova till sig; borsta det mycket noggrant, gärna flera gånger per dag. Använd både borste och kam, åtminstone någon eller några gånger per vecka.

Hårtvätt
Även här bör du vara mer noggrann än normalt, och det är nyttigt att låta vårdande balsam sitta i längre än vanligt.

Bad
Saltvatten och klorvatten är inte bra för löshåret; om du vill bada, så välj insjöar och andra badställen med fint, sött, klorfritt vatten.

Ytterligare skötselregler följer vanligtvis med när du köper ditt nya löshår, och dessa varierar som sagt beroende på vilken typ du har valt. Löshår med riktigt hår är i allmänhet lite bättre än syntethår, förutom att det ser bättre ut, vilket gör att du får lite mer frihet i hur du vill använda det.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.