Tre bra (hållbara) förslag till firmafesten

Att ordna en firmafest är inte det lättaste, speciellt inte om man ska ta hänsyn till miljö och hållbarheta. Det finns en hel massa olika event och evenemang att välja mellan, vilket ju är bra. Tyvärr gör det också att det är ganska ont om saker som man kan göra på ett bra sätt utan att förstöra antingen miljö eller plånbok. Vad skulle personalen uppskatta mest? Nedan följer tre olika förslag på vad man kan hitta på för aktiviteter för att lyfta företagsfesten till en högre nivå. Gemensamt är att de är mindre förstörande än du kanske först kan tro, men se alltid till att du väljer en eventbyrå som du vet att du kan lita på, och som kan lova ett arrangemang som är snällt mot naturen.

Folkrace
Racing är en klassisk Svensk folksport, och något som lockar många entusiaster och stor publik, utan att för den skull få riktigt den uppmärksamhet den förtjänar. Att anordna folkrace som inledning på företagsfesten är en höjdpunkt; vem drömde inte om att bli racerförare som liten. Att tävla mot kollegorna är något som gör att alla kommer i stämning inför den kommande festen. Vinnarna skryter; förlorarna hittar på bortförklaringar och alla har roligt. Dessutom är det betydligt mindre miljöfarligt än mycket annat: bilarna släpper inte ut så mycket, och jämför man med tex en flygresa så är det försumbart.

Tequilaprovning
Tequila är en välkänd dryck, men många känner inte till dess långa historia. Under tequilaprovningen får ni inte bara provsmaka olika sorter, utan också lära er en hel massa. Detta tillsammans med en påföljande middag med Sydamerikanskt tema borgar för en firmafest som är lite annorlunda och exotisk, samtidigt som den mat och dryck som serveras tillfredsställer även den mest kräsne.

Champagne- och kaviarprovning
För den som tycker att tequila är lite väl folkligt finns alternativet att prova på något av det mest exklusiva som finns; champagne och kaviar. Liksom under tequilaprovningen får ni också lära er en hel massa; om olika sorters kaviar och champagne, och varför till exempel Iransk kaviar idag är minst lika bra, eller bättre än den Ryska (båda kommer från samma fisk i samma sjö, Kaspiska havet). En exklusiv upplevelse som givetvis även inbegriper mer mat och dryck, av högsta klass. Se bara till att välja kaviar från hållbart fiskade bestånd!

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.