Tänk på miljön när du bygger garage

Hållbar utveckling innebär att vårt samhälle, vår miljö och vårt jordklot ska utnyttjas och utvecklas på ett sätt som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjlighet att tillgodose sina behov. Vi har alla en del i detta, och det är vår skyldighet att se till att vi varje dag tar små beslut som gynnar moder jord. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Man måste till exempel inte ta cykeln till jobbet istället för att åka bil. Vissa behöver bilen till jobbet eller i jobbet, för att vardagen helt enkelt inte fungerar annars. Däremot kan man alltid försöka göra sitt bilåkande så snällt som möjligt. Man kan till exempel satsa på en miljövänligare bil, åka på ett miljövänligare sätt (allt från samåkning till hur mycket man gasar), tvätta bilen på ett sätt som inte skadar miljön, bygga ett garage som inte slösar onödigt mycket på jordens resurser och mycket annat.

När det gäller garaget så är det till exempel noga att ha en garageport som isolerar bra om man har ett varmgarage. Annars eldar man för kråkorna, och det spelar ingen roll hur väl man har isolerat väggar och tak om all värme försvinner ut genom porten. En port av bra kvalitet håller också längre, och hållbarhet är viktigt för att vi ska slippa producera nytt hela tiden.

Man brukar säga att man får vad man betalar för, och i många fall stämmer det. Att handla ekologiskt är till exempel (än så länge) dyrare, och att köpa en garageport av kvalitet kostar mer än att köpa en som inte har samma egenskaper. Kvalitet behöver dock inte kosta onödigt mycket. Det finns portar som håller väldigt hög kvalitet men som man ändå lyckats pressa priserna på.

Vi har till exempel hittat fina slagportar här, hos Sandöporten, som både har hög kvalitet, ett konkurrenskraftigt pris och som är tillverkade med miljön i åtanke. Både du och miljön tjänar på en bra garageport!

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.