Städa miljövänligt

Har du koll på att du kan städa miljövänligt? Idag använder många produkter som både är skadliga och onödiga för miljön att hantera. Här nedan kommer vi med tips på hur du ska kunna städa mer miljövänligt. Du kan på städguide.se läsa mer om hur du ska göra för att städa mer miljövänligt. Här tipsar vi även om städföretag för såväl hemstädning som kontorsstädning, för dig som vill ha hjälp med städningen ibland.

5 tips på miljövänliga städmetoder

Använd kaffesump för att få bort oönskade dofter

Vi är många som alltid slänger kaffesumpen efter att kaffet är klart. Men det inte många vet är att sumpen av kaffe har en härlig egenskap som gör att otrevliga dofter enkelt kan tas bort. Ett bra tips är att strö lite kaffesump i botten på sopkorgen för att hålla denna doftfri under en längre period.

Använd vinäger och ättika

Ättika och vinäger är kraftiga och naturliga rengöringsmedel som enkelt kan ta bort mögelfläckar, fett och bakterier. Har du exempelvis mögelfläckar i badrummet kan du blanda vatten och ättika för att sedan behandla fläcken med. På ica.se kan du hitta ett stort utbud av vinäger och ättika som kan bidra till ett naturligt rengöringsmedel.

Använd bakpulver för renare vitvaror och för blöta fläckar på textilier

Det inte många vet är att bakpulver är en naturlig och effektiv rengöring som fungerar i många skeden. Bakpulver passar extra bra för att rengöra och polera glansen på vitvarorna i köket, men också för att absorbera vätska och lukt. Strö bakpulver över fläcken och låt sedan detta dra sig, dammsug sedan upp överflödet och vädra. På rawfoodshop.se kan du hitta ekologiskt och billigt bakpulver att använda för dina textilier.

Använd salt på hårdare fläckar

Salt är utmärkt att använda om fläckar som rödvin eller fettfläckar har uppstått. Dock gäller detta bara om fläcken är relativt ny. Skrubba salt på den rådande fläcken och se hur fläcken sakta med säkert försvinner. På bodystore.se kan du hitta grovt atlanthavssalt som passar utmärkt som skrubbsalt när fläckarna uppkommit.

Använd citron som blekmedel

Citron är väldigt bra att använda om du har vita lakan som blivit missfärgande, eller om du behöver ta bort kalkfläckar i kök och badrum. Det enda du behöver göra är att ta en halv citron och gnida på fläckarna tills de försvinner och därefter skölja med vatten. På mathem.se kan du enkelt och smidigt beställa hem citroner. Antingen i flerpack eller i styck. Kanske ska passa på att köpa de andra ingredienserna för att vara redo för en rejäl storstädning?

11 snabba miljövänliga städtips

Städföretag i Stockholm som värnar om miljön

Att hitta rätt städhjälp eller städföretag är inte alltid helt enkelt. Frågar du oss så är det bland annat viktigt att veta att de arbetar på ett miljövänligt och hållbart sätt, men såklart också att de städar bra. När du ska leta efter rätt städföretag är det viktigt att kolla efter ett företag som har bra rekommendationer, så du vet att de är lyhörda efter era specifika önskemål och behov. Här delar vi med oss av tre städföretag som vi kan rekommendera inom såväl hemstädning som kontorsstädning (företagen presenteras utan inbördes ordning).

Städenergi - hemstädning

Söker du ett städföretag som kan hjälpa dig med hemstädning kan vi rekommendera Städenergi.se, de hjälper framförallt privatpersoner med hemstädning i Stockholm med omnejd. De erbjuder skräddarsydd hemstädning utan bindningstid, vilket innebär att du själv väljer dina främsta behov och hur ofta du vill ha hemstäd. Om du vill har de även möjlighet att erbjuda abonnemang på hemstädning, vilket är perfekt om du tycker att städhjälp är en given del av din vardag och vill att städningen ska vara återkommande. På deras hemsida kan du läsa mer om hur de fungerar och vad de kan erbjuda för just dig.

Renthusstockholm - hemstädning

Om du vill ha hjälp av ett städföretag med hemstäd är Renthusstockholm.se också ett bra exempel som hjälper dig med hemstädning i Stockholm och närliggande kommuner. De skräddarsyr hemstäd i Stockholm baserat på dina önskemål och behov och du väljer såklart helt själv hur ofta du vill ha hjälp med hemstädning – en gång i veckan, varannan vecka eller varje månad. De har inte heller några bindningstider, vilket medför hög flexibilitet för dig som kund. Besök gärna deras hemsida för att läsa mer om deras tjänst och hur de kan hjälpa just dig med dina önskemål. .

Städsystem - kontorsstädning

Behöver du hjälp med kontorsstädning i Stockholm vill vi rekommendera Städsystem.se, som hjälper företag med kontorsstäd i Stockholm inklusive närliggande områden. Vad som ingår i deras kontorsstädning varierar beroende på hur stort ditt kontor är och vilka behov du har. Vanliga tjänster är dammsugning, golvmoppning och soptömning. På deras hemsida kan du läsa mer ingående vilka tjänster de erbjuder. Dessutom är Städsystem ett företag som jobbar aktivt med miljövänlig städning, vilket såklart är ett stort plus om du frågar oss. På deras hemsida kan du läsa om att de jobbar aktivt för att minska koldioxid i samband med transporter, förbrukning av rengöringsmedel och miljövänliga produkter.