Städa miljövänligt

Har du koll på att du kan städa miljövänligt? Idag använder många produkter som både är skadliga och onödiga för miljön att hantera. Här nedan kommer vi med tips på hur du ska kunna städa mer miljövänligt. Du kan på städguide.se läsa mer om hur du ska göra för att städa mer miljövänligt. Här tipsar vi även om städföretag för såväl hemstädning som kontorsstädning, för dig som vill ha hjälp med städningen ibland.

5 tips på miljövänliga städmetoder

Använd kaffesump för att få bort oönskade dofter

Vi är många som alltid slänger kaffesumpen efter att kaffet är klart. Men det inte många vet är att sumpen av kaffe har en härlig egenskap som gör att otrevliga dofter enkelt kan tas bort. Ett bra tips är att strö lite kaffesump i botten på sopkorgen för att hålla denna doftfri under en längre period.

Använd vinäger och ättika

Ättika och vinäger är kraftiga och naturliga rengöringsmedel som enkelt kan ta bort mögelfläckar, fett och bakterier. Har du exempelvis mögelfläckar i badrummet kan du blanda vatten och ättika för att sedan behandla fläcken med. På ica.se kan du hitta ett stort utbud av vinäger och ättika som kan bidra till ett naturligt rengöringsmedel.

Använd bakpulver för renare vitvaror och för blöta fläckar på textilier

Det inte många vet är att bakpulver är en naturlig och effektiv rengöring som fungerar i många skeden. Bakpulver passar extra bra för att rengöra och polera glansen på vitvarorna i köket, men också för att absorbera vätska och lukt. Strö bakpulver över fläcken och låt sedan detta dra sig, dammsug sedan upp överflödet och vädra. På rawfoodshop.se kan du hitta ekologiskt och billigt bakpulver att använda för dina textilier.

Använd salt på hårdare fläckar

Salt är utmärkt att använda om fläckar som rödvin eller fettfläckar har uppstått. Dock gäller detta bara om fläcken är relativt ny. Skrubba salt på den rådande fläcken och se hur fläcken sakta med säkert försvinner. På bodystore.se kan du hitta grovt atlanthavssalt som passar utmärkt som skrubbsalt när fläckarna uppkommit.

Använd citron som blekmedel

Citron är väldigt bra att använda om du har vita lakan som blivit missfärgande, eller om du behöver ta bort kalkfläckar i kök och badrum. Det enda du behöver göra är att ta en halv citron och gnida på fläckarna tills de försvinner och därefter skölja med vatten. På mathem.se kan du enkelt och smidigt beställa hem citroner. Antingen i flerpack eller i styck. Kanske ska passa på att köpa de andra ingredienserna för att vara redo för en rejäl storstädning?

11 snabba miljövänliga städtips