Skapa en miljövänlig firmafest

3 tips till en miljövänlig firmafest

Har ni någon gång tänkt på att det går att göra en företagsfest hållbar? Nedan ger vi tre tips till dig som ska anordna en fest, men vill göra detta på ett klimatsmart sätt.

1

Skicka inbjudningarna elektroniskt

Skippa pappret och skicka över inbjudningslistan elektroniskt. Detta kan vara via sms eller kanske genom en inbjudan via mail eller annan intern kommunikationskanal som ni har på företaget.

2

Skippa engångsartiklar, använd ekologisk dryck & frys in mat

Använd porslin, glas och bestick som redan finns. Skippa den onödiga kostnaden samt det icke klimatsmarta alternativet att använda engångsartiklar. Köp sedan in ekologiska viner, öl, champagner och annan dryck med en ekologisk etikett. Tänk också på att du kan spara all mat som blir över och frysa in. Detta kan vara trevligt att ta fram på en gemensam lunch veckan efter.

3

Ta med doggybags hem!

Det kan vara svårt att veta hur mycket mat man ska beställa till en firmafest och ofta blir det mycket mat över som bara kastas eller står och blir gammalt i kylskåpet i en evighet. Om det blir mycket mat över, se då till att alla får med sig varsin doggybag hem, så inte maten slängs i onödan!