Bygg garage på ett hållbart & miljövänligt sätt

Att bygga ett garage har idag många fördelar. Med bilen parkerad i garaget slipper du skotta snö och skrapa is från rutorna på vintern och du får betydligt mycket mer yta för förvaring. På mina-kvadrat.gar-bo.se kan du läsa mer om hur du bygger garage och vad du ska göra för att hålla detta miljövänligt.

Bygga garage miljövänligt

Ska du bygga ett garage själv? Då bör du se över och planera ditt bygge så det blir så miljövänligt som möjligt. Nedan kommer vi gå igenom olika delar som kommer bidra till att ditt garage byggs på ett miljövänligt sätt.

Hur stort garage behöver du ? – Tänk på miljön!

Beroende på hur stor bil du har, och vad du ska använda garaget till är storleken på garaget en viktig del att ta hänsyn till. En tumregel säger att ett garage på cirka 25 kvadratmeter räcker för att ställa in bilen samt kunna förvara andra prylar. Genom att noga kolla på hur stort garage du behöver kan du spara på miljön genom att inte beställa för mycket virke som sedan blir liggandes eller slängs.

Hållbara tips när du ska bygga garageport

Genom att noga kolla ut hur stort garage du behöver, kan du därefter välja en garageport som passar perfekt in. Detta bidrar till att du slipper köpa mer – eller slänga virke som blivit över. Här kan du hitta ett brett sortiment av garageportar som passar perfekt för dig som vill bygga isolerat. Här hittar du nämligen isolerade garageportar som både dämpar oljud, samtidigt som porten håller inne värmen – vilket sparar dig mängder av energi.

Vad ska man tänka på när man väljer garageport?
  • Vilka är mina behov?
  • Vill jag ha en garageport med fönster?
  • Takskjutport eller slagport?
  • Hur stor ska porten vara?
  • Vill jag ha en bred garageport?
  • Hur isolerad vill jag ha porten?
  • Vilket pris kan jag tänka mig att betala?
  • Ska jag använda en garageportsöppnare?

Bygga isolerat eller
oisolerat?

Detta är en viktig fråga att ta hänsyn till när du ska bygga garage. Ett garage som kan hållas frostfritt och som förebygger fukt sparar på garagets virke, vilket leder till att du kan ha garaget betydligt längre. Även materialet som finns inuti garaget hålls torrt och felfritt med hjälp av ett bra isolerat garage.

Bygga garage själv eller med hjälp av proffs?

En viktig fråga som du ska tänka på från start är hur mycket du vill göra själv. Känner du att det finns delar som du inte kan är det alltid bättre att hyra en firma som gör jobbet ordentligt. Detta kan bidra till att delarna inte behöver göras om – vilket i längden sparar på miljön. Att anlita en firma kan också hjälpa miljön genom att inte beställa fel mängd av virke.

4 snabba tips att ta med sig för att bygga ett garage miljövänligt